..

Saturday, May 28, 2011

Zvezda dovodi Majkona?

14. 05. 2011. 10:35h | Vestionline
Crvena zvezda želi da u svoje redove dovede Majkona Markesa Bitenkura (21), mladog reprezentativca Brazila koji trenutno igra za Lokomotivu iz Moskve, prenosi "Pressi".

Pregovori s menadžerskom agencijom koja zastupa snažnog napadaca i ima vlasništvo nad 50 odsto njegovog ugovora su u toku i šanse crveno-belih da dobiju izuzetno pojacanje na jednogodišnju pozajmicu sve su izglednije.


Majkon je stigao u evropski fudbal u martu prošle godine, kada je iz Fluminensea prešao u Lokomotivu za cetiri miliona evra. U dresu Moskovljana je do sada odigrao 28 utakmica i postigao pet golova, igrajuci uglavnom na poziciji centralnog napadaca.

Mladi fudbaler je skrenuo pažnju na svoje vanserijske kvalitete tokom Svetskog prvenstva za igrace do 20 godina, u Egiptu 2009. Majkon je uz Alana Kardeka i Daglasa Kostu bio jedan od kljucnih igraca brazilske selekcije koja je u finalu poražena od Gane posle jedanaesteraca (0:0, 4:3). Najbolju partiju pružio je u cetvrtfinalu, kada je Nemcima dao dva gola za tri minuta i odveo svoj tim u završnicu šampionata. On je u cetvrtfinalnom duelu izmedu Brazila i Nemacke ušao u igru pri vodstvu "pancera", ali je za samo 14 minuta postigao dva gola i odveo "karioke" u narednu rundu.

Potencijalni novajlija u redovima Crvene zvezde ove sezone odigrao je osam prvenstvenih meceva za Lokomotivu i postigao dva gola. Nedavno je u derbiju ruskog šampionata zatresao mrežu Zenita iz Sant Peterburga.

Tokom 18-mesecnog staža u glavnom gradu Rusije Majkon Markeš Bitankur odigrao je 28 meceva za Lokomotivu i postigao pet golova.

Ukoliko uspešno realizuju posao s Majkonom, crveno-beli ce dobiti klasicnog golgetera, kakav im nedostaje vec nekoliko sezona.

Podsetimo, prvi strelac Zvezde u ovoj sezoni je Andrija Kaluderovic sa skromnih deset pogodaka u 26 prvenstvenih kola, a upravo neefikasnost je jedan od najvecih problema ekipe Roberta Prosineckog ovog proleca. 

Budala vec Zvezdin

Na sajtu wikipedia.org staji da je nadimak ovog Brazilca - Budala, a kao sadašnji klub se navodi baš beogradska Crvena zvezda.


No comments:

Post a Comment