..

Tuesday, May 31, 2011

Zola umesto Ančelotija u Čelsiju?

10. 05. 2011. 15:33h | Vestionline, Beta
Uprava fudbalskog kluba Celsi namerava da otpusti trenera Karla Ancelotija i da na to mesto umesto njega dovede bivšeg igraca tog kluba Ðanfranka Zolu, preneli su britanski mediji.

Celsi ove sezone gotovo sigurno nece odbraniti titulu u Premijer ligi, pošto dva kola pre kraja šampionata zaostaje za vodecim Mancester junajtedom šest bodova. "Plavci" su u nedelju na Old Trafordu izgubili od Junajteda sa 1:2.

Izvor Skaj Sportsa naveo je da je bivši trener Vest Hema Zola najozbiljniji kandidat za novog trenera Celsija. Bivši reprezentativac Italije je tokom karijere za Celsi odigrao 312 utakmica, postigao 80 golova i osvojio šest trofeja.

Mediji navode za uprava Celsija još nije kontaktirala Zolu, a portparol kluba nije želeo da komentariše spekulacije o promeni trenera. Zola je po završetku igracke karijere. 2006. godine, bio asistent selektoru mlade reprezentacije Italije Pjerluidi Kaziragiju, a od 2008. do 2010. godine predvodio je Vest Hem.

Anceloti je 1996. godine bio trener Parme, kada je upravo Celsiju sa 4,5 miliona funti prodao Zolu. Italijanski trener je u nekoliko navrata rekao da želi da ostane na
Stamford Bridžu.

"Moracemo da sacekamo dve nedelje - a to nije mnogo. Nadam se da cu ostati u Celsiju, ali o tome drugi odlucuju", rekao je Anceloti. 

No comments:

Post a Comment