..

Monday, May 16, 2011

TADIĆ: DS JE SPREMNA NA RIZIK

SOKOBANJA - Praznik demokrata!
Demokrate su i ove godine ispoštovale obicaj da stranacku slavu Ðurdevdan proslave van Beograda, odlucivši da slavski kolac juce preseku u Sokobanji. U hotelu „Zdravljak“ okupio se kompletan vrh stranke predvoden Borisom Tadicem i potpredsednicima Draganom Ðilasom, Dušanom Petrovicem, Jelenom Trivan i Draganom Šutanovcem.

Posle osveštavanja kolaca okupljenima se nadahnutim govorom obratio predsednik opštine Sokobanja Dimitrije Lukic, a potom je rec uzeo i predsednik stranke. Ukazujuci da je svestan postojeceg nezadovoljstva u društvu, Tadic je porucio da DS nece bežati od odgovornosti i donošenja teških odluka „i uz rizik da to nije uvek na korist stranackih interesa, ali je u interesu društva“.

- Prihvatamo svaki rizik koji daje perspektivu društvu. Moramo da rešavamo probleme u samoj dubini društva - rekao je Tadic.

Pošto je završio govor, njemu su narednih pola sata prilazili stranacki funkcioneri i gosti koji su želeli da se fotografišu s njim za uspomenu. Slavi demokrata prisustvovali su predsednik SPO Vuk Draškovic, predsednik JS Dragan Markovic Palma, predsednik PUPS Jovan Krkobabic, predsednik SDP Rasim Ljajic, socijalisti Žarko Obradovic i Aleksandar Antic, koji je došao zajedno s Draganom Ðilasom.

(J. K.)

Deca nisu gladna

Predsednik DS Boris Tadic zakasnio je desetak minuta na slavu, pošto nije mogao da odoli da se ne javi deci koja su ga gotovo ceo sat cekala pred hotelom. Dok su išcekivali dolazak predsednika, devojcice i decaci bili su ubedeni da nece biti u prilici da mu se približe, a bili su i u dilemi da li ce doci kolima ili helikopterom. Kad im se Tadic ipak približio i pitao ih: „Kako ste, deco?“, jedan od decaka zbunjeno je odgovorio: „Nismo gladni.“

Vesti: boris tadic, DS je spremna na rizik, stranacka slava Ðurdevdan proslavljena u Sokobanji

No comments:

Post a Comment