..

Friday, May 27, 2011

Nadal prvi finalista turnira u Rimu

14. 05. 2011. 16:10h izmena vesti 18:30h | Vestionline
Španski teniser Rafael Nadal prvi je finalista turnira u Rimu, pošto je pohod ka odbrani titule nastavio pobedom u polufinalu nad Francuzom Rišarom Gaskeom sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1 za 93 minuta igre.

Rafa želi Novaka u finalu Rima

Nadal je u prvom setu naišao na prilicno žilav otpor Francuza, koji je imao cetiri šanse za brejk, ali ni jednu nije uspeo da iskoristi. Kada je bilo najvažnije, u završnici prve deonice, Španac je osvojio gem na servis rivala 6:5, a onda je odbranio brejk loptu cime je rešio prvi set u svoju korist sa 7:5.

U drugom setu Gaske nije uspeo da pruži ozbiljniji otpor, pa je Nadal zakazao novo finale protiv boljeg iz meca Novak Ðokovic - Endi Marej koji se sastaju od 20 sati.

Prvi teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je Novak Ðokovic favorit za osvajanje turnira u Rimu, ali i da je spreman da okonca seriju nepobedivosti srpskog tenisera.

"Novak je favorit u svakom mecu ove godine. Pobedio me je u sva tri finala ove godine, ali to sam ostavio iza sebe. Voleo bih da se ponovo sretnemo u borbi za trofej", rekao je Nadal.

 

Stosur i Šarapova u finalu Rima

Ruska teniserka Marija Šarapova i Australijanka Samanta Stosur igrace u finalu WTA turnira u Rimu.

Šarapova je u polufinalu nadigrala Dankinju Karolinu Voznijacki 7:5, 6:3, dok je Stosurova bila bolja od Kineskinje Na Li 7:6, 6:0.

Ruska i australijska teniserka odigrale su sedam medusobnih duela u karijeri, a Šarapova je dobila svih sedam meceva. Ruskinja je trenutno na osmom mestu WTA liste, a u karijeri je osvojila 22 trofeja. Stosurova je sedma igracica sveta, a u karijeri je trijumfovala na dva WTA turnira.

Pobednica turnira u glavnom gradu Italije osvojice novcanu nagradu od 380.000 dolara i 900 poena za WTA listu, dok ce poraženoj da pripadne 180.000 dolara i 620 bodova za svetsku rang listu.

WTA turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2.050.000 dolara.


No comments:

Post a Comment