..

Saturday, May 21, 2011

Jankovićeva ispala od Voznijacki

13. 05. 2011. 16:41h | Vestionline
Srpska teniserka Jelena Jankovic eliminisana je u cetvrtfinalu Mastersa u Rimu, pošto je poražena od Dankinje Karoline Voznijacki rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 1:6, 6:3.

U prvih šest gemova obe teniserke su bile sigurne na svojim servisima, a brejk prilika nije bilo. Velika borba videna je u sedmom gemu, koji je pripao Voznijacki i to na servis Jankoviceve. Dankinja je potom dobila gem na svoj servis i povela 5:3. Srpska teniserka je u narednom gemu servirala da ostane u prvom servisu, ali je Voznijacki kaznila sve greške Jankoviceve i ovaj deo meca dobila rezultatom 6:3.

Srpska teniserka je zaigrala angažovanije na pocetku drugog seta i vec u prvom gemu napravila brejk. Jankoviceva je nastavila sa dobrom igrom i brzo stigla do vodstva od 4:0. Najbolja teniserka sveta je smanjila na 4:1, ali je Srpkinja osvojila još dva gema i zasluženo sa 6:1 stigla do 1:1 u setovima.

Voznijacki je na pocetku treceg seta napravila brejk, ali je Jankoviceva uzvratila ribrejkom. Prosto je neverovatno da su se dve teniserke citav treci set smenjivale u osvajanju brejkova, ali je na kraju ipak, kod rezultata 3:3, Karolina Voznijacki prekinula taj niz. Najpre je povela 4:3, a potom na svoj servis došla do nedostižne prednosti od 5:3 i konacnog trijumfa na ovom susretu.

Dankinji je ovo bila treca uzastopna pobeda protiv Jankoviceve, koja i dalje ima prednost u trijumfima - 4:3.

Pobednica meca, Voznijacki, u polufinalu ce se sastati sa boljom iz susreta izmedu Beloruskinje Viktorije Azarenke i Marije Šarapove iz Rusije.

 

Zimonjic i Lodra poraženi u Rimu

Srpski teniser Nenad Zimonjic i Francuz Mišel Lodra nisu uspeli da se plasiraju u polufinale ATP Mastersa u Rimu u konkurenciji dublova.

Zimonjic i Lodra, koji su na turniru bili postavljeni za sedme nosioce, poraženi su u cetvrtfinalu od Argentinca Karlosa Berloka i Finca Jarka Nieminena rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Argentinsko-finski par igrace u polufinalu sa pobednicima meca izmedu brace Boba i Majka Brajana i Mardija Fiša i Endija Rodika.

Pobednicima turnira u dubl konkurenciji pripašce novcana nagrada od 134.000 dolara. Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 2.750.000 dolara.

No comments:

Post a Comment