..

Sunday, May 29, 2011

Otvorena Kuća fudbala u Staroj Pazovi

14. 05. 2011. 18:20h izmena vesti 19:03h | Beta
Kuca fudbala u Staroj Pazovi danas je otvorena uz prisustvo najviših zvanicnika svetske i evropske federacije.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžic Markovic, zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžic i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jovic.

"Ponosno predstavljam javbosti projekat koji nosi zalog za buducnost najpopularnijeg sporta, kao i misiju koja je ispunila višegodišnji san clanova naše fudbalske organizacije", rekao je Karadžic.

On je istakao da "zahvaljujuci strateškoj pomoci naše Vlade, FIFA i UEFA, kao i prijateljima iz opštine Stara Pazova mi danas stojimo ispred jednog od najlepših, najmodernijih i najfunkcionalnijih fudbalskih centara u svetu".

"Ovaj centar je trijumf svih nas. On se izdvaja iz vermenskih okvira i upucuje nas na stazu kojom idu najbolji. Ovo je trijumf za sva vremena, za ponos i srecu fudbalskih poklonika", porucio je Karadžic.

Predsednik FIFA Sep Blater je istakao da mu je "zadovoljstvo da prisustvuje svecanosti otvaranja ovog divnog sportskog centra srpskog fudbala".

Prvi covek UEFA Mišel Platini je istakao da je "ponosan na posao koji je obavio Fudbalski savez Srbije".

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžic-Markovic porucila je da je sportski cenztar u Staroj Pazovi "simbol novog optimizma u našem fudbalu".

Kuca fudbala izgradena je za godinu i po dana i koštala je oko 15 miliona evra. Zamišljena je kao multifunkcionalan objekat koji nije namenjen samo za pripreme fudbalera.

 

Ivica Dacic: Na stadione ne sme da se dolazi sa strahom


"Navijaci, ne budite marionete u rukama mocnika, jedino tako cemo osvojiti zlatnu medalju", rekao je Dacic u Staroj Pazovi na otvaranju Kuce fudbala i  dodao da mladim ljudima ne sme da se manipuliše zbog necijih interesa.

"Važno je da zavedemo red na tribinama, ali je mnogo važnije da ne dopustimo pojedincima da fudbal iskoriste za svoje interese bilo da imaju veze sa politikom, novcem ili kriminalom", rekao je Dacic.

Prema njegovi recima, potrebno je zaustaviti govor mržnje na stadionima, jer fudbalske utakmice ne smeju da budu mesto gde ljudi dolaze sa pretnjama i strahom ili gde neko ugrožava interese ove države.

"Pozivam sve sportske funkcionere da dobro razmisle o posledicama pre svake javno izgovorene reci. Potreban nam je zdrav sport i fer-plej. Nakopilo se prljavštine u srpskom fudbalu i vreme je za umivanje", rekao je Dacic.

Prošle nedelje u finalu Kupa Srbije fudbaleri Vojvodine napustili su teren nezadovoljni sudenjem, a Partizan je tako osvojio trofej. Pocetak utakmice kasnio je 25 minuta, jer igraci Vojvodine nisu hteli da izadu na teren dok ne udu svi navijaci novosadskog kluba.

No comments:

Post a Comment