..

Thursday, May 26, 2011

Zvezda domaćin Radu, Partizan u Ivanjici

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastavlja se u nedelju utakmicama 27. kola Super lige, a derbi mec igra se u Beogradu na stadionu Marakana gde ce Crvena zvezda ugostiti ekipu Rada.

Superligaši ce cetiri kola pre kraja sezone na teren izaci u senci incidenata koji su obeležili finale Kupa Srbije izmedu Partizana i Vojvodine u sredu uvece. Crno-beli su dobili taj mec sa 2:1, ali je utakmica kasnila 25 minuta pošto igraci Vojvodine nisu želeli da izadu na teren dok svi njihovi navijaci ne udu na stadion, a potom je prekinuta 15 minuta pre kraja jer su Novosadani napustili igralište nezadovoljni sudenjem Slobodana Veselinovica.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv delegata i sudija finalne utakmice Kupa, kao i protiv celnika, strucnog štaba i igraca Vojvodine.

Partizan, koji je lider prvenstva sa pet bodova više od Crvene zvezde, u nedelju ce gostovati sedmoplasiranom Javoru u Ivanjici. Crno-beli ce posle osvojenog Kupa pokušati da do kraja sezone dodu do "duple krune".

Crvena zvezda ce na Marakani docekati Rad, koji dolazi s namerom da pobedom i teoretski obezbedi ucešce u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Treceplasirana Vojvodina ce, u išcekivanju kazne zbog incidenata u finalu Kupa, u nedelju u Novom Sadu igrati lokalni derbi sa Spartakom iz Subotice. Spartak je zbog serije loših rezultata ovog proleca ispao iz trke sa Radom za cetvrto mesto i nalazi se na šestoj poziciji.

Od klubova koji se bore za opstanak u medusobnom duelu sastace se Metalac i Indija u Cacku, dok ce Hajduk iz Kule gostovati BSK-u iz Borce. Jagodina ce na svom terenu ugostiti OFK Beograd, Smederevo ce docekati Borac, a poslednjeplasirani Cukaricki igrace protiv Slobode Sevojno.

Vecina utakmica 27. kola igrace se u nedelju od 17.00, dok ce mec Javor - Partizan poceti u 15.00, a Crvena zvezda - Rad u 19.00.

Fudbalski savez Srbije za vikend ce biti domacin predsedniku Medunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepu Blateru i prvom coveku Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelu Platiniju.

No comments:

Post a Comment