..

Friday, May 27, 2011

Đorić: Ja sam kriv za neuspeh!

09. 05. 2011. 23:32h | Vestionline, FoNet
Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Milovan Ðoric preuzeo je na sebe odgovornost za neuspeh na prvenstvu Evrope, koje se održava u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu i Indiji.

Moj licni neuspeh - Milovan Ðoric

"Svu odgovornost primam na sebe. Na kraju sam trenerske karijere, a pred ovim momcima je svetla buducnost. Osim u drugom poluvremenu protiv Engleske, na svim ostalim mecevima smo podbacili", rekao je Ðoric.

On je dodao da se u igri naših mladih fudbalera osetilo da nisu imali dovoljno takmicarskih utakmica, zbog cega su u važnim trenucima bili uplašeni.

"To se najbolje videlo posle brzog vodstva Engleske od 3:0. U tim trenucima decaci su delovali uplašeno. Primili su tri gola bez šanse protivnika i zato ne mogu mnogo da im zamerim. Imam, medutim, neke druge zamerke, koje cu reci
samo igracima", rekao je Ðoric.

Iskusni trener je dodao da je jedino zadovoljan igrom Srbije u drugom poluvremenu protiv Engleske.

"Ovaj plasman smatram licnim neuspehom. Igrali smo u jakoj grupi, ali to ne može da bude opravdanje. Ne mogu da osporim cistu i ubedljivu pobedu protivnika", priznao je Ðoric.

Posle bledih igara njegovog tima u prva dva kola, selektor Engleske Džon Pikok bio je oduševljen plasmanom u polufinale prvenstva Evrope. Tako se Engleskoj pruža mogucnost da odbrani titulu osvojenu prošle godine, a protivnik ce joj biti Holandija.

"Ovde smo imali uspona i padova. Protiv Danske smo najviše podbacili. To smo popravili u mecu protiv dobre ekipe Srbije. Zadovoljan sam igrom, a još više rezultatom. Posebno se radujem raspletu u grupi", rekao je Pikok nakon meca.

No comments:

Post a Comment