..

Friday, May 13, 2011

BARSA IDE NA VEMBLI!

BARSELONA – Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Lige šampiona nakon što su u revanš utakmici polufinala odigrali nerešeno protiv Reala iz Madrida – 1:1.

Prednost Katalonaca od 2:0 iz prve utakmice ionako nije ostavljala mnogo šansi Realu da se docepa prvog finala posle 2002. godine, a da nije bilo sjajnog Ikera Kasiljasa Barsa je vec posle prvih 45 minuta mogla da završi posao.

Golman Reala je u poslednjih 15-ak minuta prvog dela maestralno intervenisao nakon prilika koje su imali Mesi i Vilja, ali su njeove kolege iz ofanzive zatajile pa je Real prvi deo susreta okoncao bez ijednog jedinog udarca ka golu Valdeza. Madridani su bili najbliži golu posle prilike koju je sa desnog boka spremio Ronaldo, ali je njegov pas po zemlji presekao golman Barse koji je za sekund bio brži od Anhela Di Marije.

Barselona je u drugom delu susreta nastavila da preti visoko postavljenoj odbrani gostiju koja je poklekla u 54. minutu kada je Andres Inijesta kroz celu defanzivu Reala poslao fenomenalan pas ka Pedru, a ovaj izbio sam ispred Kasiljasa i rutinski poslao loptu u mrežu.

Vec tada je bilo jasno da administracija Katalonaca može da pocne da traži adekvatan smeštaj u Londonu, a Real se do kraja susreta koliko toliko izvadio nakon što je golom Marsela posle sjajne akcije Di Marije stigao do konacnih 1:1.

Ono što nije moglo da se nadoknadi rezultatski, Madridani su nadoknadili batinama pa su mec završili sa pet žutih kartona i preko 30 prekršaja, mada su imali zašto da se bune kada im je sudija poništio gol u prvom poluvremenu. Prodor Ronalda završio se njegovim padom koji je mahinalno oborio Maskerana, lopta je stigla do Iguaina koji je dao gol, ali je De Blekere svirao faul Ronalda nad Argentincem pa od promene rezultata nije bilo ništa.

Barselona ce 28. maja na Vembliju igrati najverovatnije sa Mancester junajtedom koji ima 2:0 iz prvog meca protiv Šalkea, a Katalonce za “hram fudbala” vežu lepe uspomene jer su pre 19 godina golom Ronalda Kumana u Londonu pobedili Sampdoriju i osvojili svoju prvu titulu evropskog prvaka.

Revanš mec 1/2 finala Lige šampiona

Barselona – Real Madrid 1:1 (0:0) / prvi mec 2:0

BarselonaStadion: Kamp nou Gledalaca: 90.000 Sudija: Frank De Blekere (Belgija) Strelci: Pedro 54 - Marselo 64 Žuti kartoni: Pedro - Karvaljo, Dijara, Marselo, Alonso, Adebajor

Barselona: Valdez, Alveš, Pike, Pujol (od 90. Abidal), Buskec, Maskerano, Cavi, Inijesta, Pedro (od 90. Afelaj), Mesi, Vilja (od 74. Keita)

Real Madrid: Kasiljas, Marselo, Arbeloa, Albiol, Karvaljo, Dijara, Alonso, Kaka (od 60. Ozil), Ronaldo, Di Marija, Iguain (od 55. Adebajor)

No comments:

Post a Comment