..

Monday, May 23, 2011

Stanojević i Milinković oprezni pred finale Kupa

Treneri Partizana i Vojvodine Aleksandar Stanojevic i Zoran Milinkovic rekli su da ce njihove ekipe oprezno uci u finalnu utakmicu Kupa Srbije, ali da ce sve uciniti da osvoje taj trofej.

Fudbaleri Vojvodine i Partizana sutra od 20.15 na stadionu Crvene zvezde igraju u 63. finalu Kupa Srbije. To ce biti prvi duel crno-belih i novosadskih crveno-belih u finalu tog takmicenja.

"Ne treba trošiti reci o ambicijama, dovoljna je motivacija što igramo u finalu. Vojvodina nas je pobedila tri poslednje utakmice, dve od kada sam ja trener Partizana, a mi u tim mecevima nismo postigli gol. Poštujemo protivnika, ali smo puni samopouzdanja jer iza sebe imamo jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, želimo da osvojimo 'duplu krunu' ", rekao je Stanojevic.

Stanojevic je rekao da nikada u igrackoj i trenerskoj karijeri nije toliko utakmica izgubio od jednog protivnika i da se nada da njegov tim sutra nece biti poražen.

"Ne mislim da nam Vojvodina ne leži, ali bicemo oprezni zbog svih stvari. U utakmicu ulazimo sa istim motivom. Vojvodina je nezgodan protivnik, u fudbalu ne postoje slucajnosti, ako ne postignete gol na dve utakmice - to nije slucajno. Dobro su pripremili ekipu i igrace, nadam se da cemo to sutra promeniti", dodao je trener Partizana.

Stanojevic je rekao da je nastup Džozefa Kizita neizvestan, ali da se nada da ce se u tim vratiti Saša Ilic i Aleksandar Lazevski. Partizan je 19. puta igrao u finalu Kupa i osvojio 11 trofeja.

Trener Vojvodine Zoran Milinkovic rekao je da njegova ekipa ne gradi optimizam na cinjenici da je pobedila Partizan u prethodne tri utakmice - dva puta ove sezone u prvenstvu i prošle godine u polufinalu Kupa.

"Tri utakmice su iza nas i te pobede protiv jednog velikog Partizana u sutrašnjem mecu ne znace mnogo. Oni su na korak od cetvrte uzastopne titule, ucesnici su Lige šampiona i mi ne gradimo optimizam na bazi onoga što je prošlo. Koncentrisano docekujemo mec, svi igraci su spremni i orni za finale", rekao je Milinkovic.

Vojvodina je pet puta igrala u finalu Kupa i nikada nije osvojila trofej, a Milinkovic veruje da to nece uticati na njegov tim.

"Ovu generaciju to ne opterecuje. Sutra je novo dokazivanje, imamo ljudsku i sportsku želju da napravimo dobar rezultat. Imamo ogromnu želju, Vojvodina jeste željna trofeja, od toga ne bežimo", rekao je trener novosadskog tima.

Kapiten Partizana Mladen Krstajic rekao je da ne ocekuje laku utakmicu, ali da njegova ekipa namerava da ostvari cilj sa pocetka sezone - da osvoji "duplu krunu".

"Utakmicu docekujemo sa velikom željom i ambicijama, želimo da uzmemo trofej. Nece biti lako, tri puta su nas zasluženo pobedili u prethodne tri utakmice, ali ne osvrcem se mnogo na statistiku", rekao je Krstajic.

Na pitanje novinara kolike primije ce dobiti fudbaleri Partizana ako osvoje Kup, pošto ce igraci Vojvodine dobiti po 15.000 evra, Krstajic je rekao: "Premije su odavno poznate, fiksne su i ne pricamo o tim stvarima. Na dan utakmice nikada ne pricamo o parama".

Fudbaler Vojvodine Slobodan Medojevic rekao je da u finalu Kupa ocekuje potpuno drugaciju utakmicu od onih u prvenstvu.

"Partizan je ozbiljna ekipa, aktuelni šampion i ucesnik Lige šampiona. Moramo mirno i opušteno da udemo u mec i damo bar 50 odsto više nego što smo prikazali u prethodne dve utakmice. Uložicemo mnogo da dobro odigramo, pa ko bude bolji neka pobedi", rekao je on.

Ako posle 90 minuta utakmice bude nerešno odigrace se dva produžetka po 15 minuta, a ako i posle toga ne bude pobednika, osvajaca Kupa odlucice penali.

No comments:

Post a Comment