..

Tuesday, May 24, 2011

Vojvodina se žalila Komisiji za takmičenje u Kupu Srbije

Fudbalski klub Vojvodina uputio je žalbu Komisiji za takmicenje u Kupu Srbije na odluku da se protiv nje pokrene disciplinski postupak, pošto mec nije prekinut, vec je završen konacnim rezultatom 2:1 u korist beogradskog tima.

Kako se navodi, FK Vojvodina smatra da utakmica finala Kupa nije prekinuta, vec je konacno završena rezultatom 2:1 u korist Partizana, pošto je sudija utakmice oznacio njen kraj, a predstavnik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) urucio pehar ekipi koja je pobedila.

"To znaci da je FSS utakmicu konacno proglasio završenom, da ne može da se govori o prekidu, jer da je bilo prekida, takmicarski organi bi morali da sacekaju evenutualnu žalbu Vojvodine i nakon toga donesu svoju odluku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Vojvodina smatra da joj je uskraceno pravo na žalbu, koja joj pripada po propozicijama takmicenja za Kup Srbije.

"Samim cinom predaje pehara, ne cekajuci eventualnu žalbu Vojvodine i službenu registraciju utakmice, Vojvodina smatra da je utakmica konacno završena i registrovana i ne može biti govora o prekidu meca koji su navodno izazvali fudbaleri Vojvodine", piše u žalbi.

Vojvodina smatra da odluka da se proglasi pobednik "amnestira klub od saopštenja Odbora za hitna pitanja FSS, kojim se pokrece postupak protiv igraca, strucnog štaba i rukovodstva kluba".

"Molimo Takmicarsku komisiju FSS da utakmicu finala Kupa proglasi konacno završenom", navodi se u žalbi.

Fudbaleri Partizana su u sredu, 11. maja osvojili Kup Srbije, pošto su pobedili Vojvodinu sa 2:1. Igraci i strucni štab Vojvodine su u 83. minutu napustili teren nezadovoljni sudenjem, a sudija Veselinovic je u 90. minutu oznacio kraj utakmice.

SK: Sudija Veselinovic prekršio pravila igre

 

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zakljucila je danas da je sudija finalne utakmice Kupa izmedu Vojvodine i Partizana Slobodan Veselinovic prekršio pravila igre i da je njegovo sudenje bilo ispod ocekivanja.

"Zakljuceno je da je sudija Veselinovic prekršio svoja ovlašcenja kada je dozvolio da se pocetak utakmice odloži za 30 minuta. Takode, on je grubo prekršio pravila igre jer nije primenio disciplinske mere, kada je propustio da iskljuci po jednog igraca oba kluba", rekao je clan Sudijske komisije FSS-a Staniša Beljin.

Komisija je zakljucila da sudija nije primenjivao isti kriterijum i da je zaslužio slabu ocenu.

"On je u 72. minutu dosudio jedanaesterac za Partizan, a za slican prekršaj u 83. minutu nije dosudio kazneni udarac za Vojvodinu i time je napravio krupnu grešku. Sudenje je bilo ispod ocekivanja, Veselinovic je dobio slabu ocenu i pauzirace do daljnjeg", rekao je on.

Beljin je dodao da Sudijska komisija ceka dvd snimak utakmice nakon cega ce utvrditi da li je ispravna odluka da se prizna izjednacujuci gol Vojvodine, ali i poništi pogodak koji su Novosadani postigli u 80. minutu.


No comments:

Post a Comment