..

Friday, May 13, 2011

KANDIĆEVA IZNENAĐENA ŠTO ŠEŠELJ NIJE OSLOBOĐEN

Sreda, 4. Maj, 2011.| Autor: Agencija BETA

BEOGRAD - Izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandic izjavila je danas da je iznenadena odlukom sudskog veca Tribunala u Hagu o odbijanju zahteva za oslobadanje lidera radikala Vojislava Šešelja.

Kandic je agenciji Beta rekla da je predsedavajuci sudija Žan-Klod Antoneti tokom sudenja govorio da nema dovoljno dokaza i da je zbog toga za nju iznenadenje da je on taj koji objavljuje da je izvedeno dovoljno dokaza koji ukazuju da su optužbe dokazane.
"Videcemo na koji se deo optužnice odnosi njegovo izdvojeno mišljenje", rekla je Kandic komentarišuci odluku koju je objavio sudija Žan Klod Antoneti, a koji je rekao da je imao "delimicno suprotno mišljenje".

Po oceni Kandiceve, Šešelj ce se, umesto iznošenja dokaza u svoju odbranu, odluciti za završnu rec i pokazati da nema uvažavanja za proceduru i sudsko vece, uz ponavljanje da je to politicki sud.
"Krenuce u politicku završnu rec što opet može da dovede do situacije da se sudenje vrlo brzo završi i da njegova kazna ne bude 20, 30 godina nego kazna koja mu može vec u junu ili u skorije vreme omoguciti da bude na slobodi", navela je ona. Prema njenim recima, ako Šešelj ide na završnu rec, vrlo brzo može doci do presude.

Tribunal u Nagu je danas u potpunosti odbio zahtev za oslobadanje optuženog Vojislava Šešelja, ocenivši da je u nedavno okoncanom dokaznom postupku tužilaštvo izvelo dovoljno dokaza za svih devet tacaka optužnice za zlocine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. Prema odluci koju je procitao predsedavajuci sudija Antoneti, pretresnom vecu je predstavljeno dovoljno dokaza da su "dobrovoljci Srpske radikalne stranke i Srpskog cetnickog pokreta pocinili zlocine navedene u optužnici".

Vesti: nataša kandic, Vojislav Šešelj

No comments:

Post a Comment