..

Friday, May 13, 2011

Gvardiola hoće reprizu finala iz 1992.

04. 05. 2011. 14:34h | Vestionline
Trener fudbalera Barselone Pepe Gvardiola kaže da je presrecan što ce imati šansu da drugi put u istoriji na Vembliju osvoji titulu prvaka Evrope sa Kataloncima.

Gvardiola je bio clan tima koji je 1992. godine na starom Vembliju pobedio Sampdoriju sa 1:0 i stigao do prve titule šampiona Starog kontinenta u istoriji kluba.

"Cast je igrati u finalu. Fudbal se vraca kuci", izjavio je Pep nakon 1:1 protiv Real Madrida u revanšu polufinala Lige šampiona i dodao:

"Bio je to najvažniji trenutak za klub, kada smo osvojili Ligu šampiona prvi put, na starom Vembliju. Sada idemo na novi Vembli".

Barsa je prošla u finale ukupnim rezultatom 3:1 i sada ceka revanš Mancester junajteda i Šalkea da bi saznao ime poslednjeg rivala na putu do trofeja. Ukoliko dalje prode Junajted, bice to repriza finala 2009. godine. Tada je Barselona u Rimu slavila sa 2:0.

"Cekacemo i videti ko ce biti naš naredni rival i onda se pripremati. Ali, iako to bude Mancester, ne ocekujem identicnu utakmicu kao 2009. To je sada drugaciji tim, sa drugacijim napadacima. Pokušacemo da im pronademo slabosti, zadržimo loptu što duže u našem posedu i napadamo".

No comments:

Post a Comment