..

Wednesday, May 25, 2011

Memfis izborio majstoricu u Oklahomi

14. 05. 2011. 10:00h | Vestionline
Košarkaši Memfisa izborili su majstoricu polufinala plej-ofa Zapadne konferencije pošto su iskoristili prednost domaceg terena u šestom mecu i savladali Oklahomu sa 95:83.

Na izuzetno važnoj pobedi Grizlisi mogu da zahvale Zeku Rendolfu, koji je mec završio sa 30 poena i 13 skokova. Memfis je potpuno preokrenuo tok istorije kluba i prvi put od osnivanja ima najbolji skor u plej-ofu. Takode, Grizlisi su prvi osmoplasirani tim u NBA koji je ostvario ovoliko pobeda u doigravanju. Oni sada imaju skor 5-1 kod kuce u "post sezoni".

Koliko je važna ova polufinalna bitka za Memfis govori i podatak da je dvorana primila i više navijaca nego što to kapacitet dozvoljava, a oni su uzvratili navijanjem iz sve snage, ostavši na nogama celo drugo poluvreme.

Majo je postigao 16 poena, Konli 11 i 12 asistencija, a Toni Alen 10.

Na drugoj strani, Vestbruk je imao 27 poena, a Džejms Hardin 14. Kevin Ðurant, najbolji strelac ligaškog dela sezone, zadržao se na 11 pogodaka, što je najniži broj poena koje je postigao u ovogodišnjem plej-ofu.

Utakmica sedam je na programu u noci izmedu nedelje i ponedeljka u Oklahoma sitiju. Pobednik ovog duela u narednoj rundi ce igrati protiv Dalasa.

No comments:

Post a Comment