..

Friday, May 27, 2011

OTVORENA KUĆA FUDBALA U STAROJ PAZOVI

Subota, 14. Maj, 2011.| Autor: Agencija BETA

STARA PAZOVA - Kuca fudbala u Staroj Pazovi u subotu je otvorena uz prisustvo najviših zvanicnika svetske i evropske federacije.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater, predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžic Markovic, zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacic, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžic i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jovic.

Oni su obišli ceo kompleks, koji se sastoji od šest terena i zgrade sa hotelom, salom i teretanom. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžic istakao je da ovaj centar predstavlja "zalog srpskog fudbala i ispunjenje misije i višegodišnjeg sna svih zaposlenih u FŠ.

"Ovo je trijumf svih nas za sva vremena, za ponos i za srecu svih fudbalskih poklonika. Sada postavljamo nove strateške ciljeve i zadatke i stremicemo ka najvišim fudbalskim visinama", rekao je Karadžic. Predsednik Fife Sep Blater rekao je da mu je velika cast što je u Staroj Pazovi.

"Razvoj fudbala je najvažniji zadatak za Fifu, jer ovaj sport predstavlja mnogo više od šutiranja lopte - on je deo našeg društva. Ovaj centar, kao i fudbal, uvek treba da bude otvoren za sve", rekao je Blater.

Predsednik Uefe Mišel Platini naglasio je da mu je drago što je bio jedan od inicijatora Kuce fudbala i što je projekat završen u roku. "Ponosan sam što je ovaj centar otvoren, ali i na rad FSS i mojih prijatelja Tomislava Karadžica i Zorana Lakovica.

Buducnost srpskog fudbala je ovde. Fudbal ima i društvenu misiju, pogotovo u kriznim vremenima", rekao je Platini. Predsednik Uefe dodao je da je Srbija bila pogodena "gangrenom nasilja na stadionima". "Svesni smo svih napora vlade da se obracuna sa tim problemom. Zajedno smo osmislili akcioni plan i pažljivo pratimo njegovo sprovodenje. Odavde odlazim obavljenog posla", rekao je Platini.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžic Markovic ocenila je da je ova Kuca fudbala simbol partnerstva i dobro obavljenog posla. "Sve je išlo veoma brzo. Radujem se što imamo ovu cast. Neka ovaj centar bude simbol nove nade u srpskom fudbalu", rekla je Samardžic Markovic.

Ministar unutrašnjih poslova rebulike Srbije Ivica Dacic rekao je da uprkos uspesima u drugiom sportovima, fusdbal je i dalje najpopularniji sport u Srbiji. "Nadam se da ce posle otvaranja ovog vrhunskog objekta i rezultati u fudbalu biti na istom nuivou", zakljucio je Dacic.

Izmedu ostalih otvaranju su prisustvovali predsednik FS Crne Gore Dejan Savicevic, predsednik FS Hrvatske Vlatko Markovic, selektor Srbije Vladimir Petrovic Pižon, kao i legende srpskog fudbala Dragan Džajic i Dušan Savic. Zatim, predsednik Partizana Dragan Ðuric, predstavnik Crvene zvezde Aleksandar Antic, bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zecevic, bivši selektor Ilija Petkovic i bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijevic.

"Ovo je veoma lep objekat i sve selekcije ce imati odlicne uslove za pripreme. Nadam se da ce rezultati biti dobri. Lepo je što su otvaranju prisustvovali predsednici Uefe i Fife", rekao je legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala Dragan Džajic. Kuca fudbala izgradena je za godinu i po dana i koštala je oko 15 miliona evra. Zamišljena je kao multifunkcionalan objekat koji nije namenjen samo za pripreme fudbalera.

Vesti: otvorena Kuca fudbala u Staroj Pazovi, otvaranju prisustvovali predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater, predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini, kompleks se sastoji od šest terena i zgrade sa hotelom salom i teretanom

No comments:

Post a Comment