..

Tuesday, May 24, 2011

Blat: Željko je uvek tri koraka ispred

10. 05. 2011. 16:24h | Vestionline, smedia.rs
Trener Makabija David Blat je ispracen aplauzima sa konferencije za medije posle finalne utakmice ovogodišnjeg ciklusa Evrolige. I on je aplaudirao, zahvaljivao se svima. Bio je sjajan, ali je Obradovic bio bolji. Zato je prvo izgovorio ime najtrofejnijeg trenera Evrope.

Željko je tri koraka ispred svih - David Blat

"Cestitam Željku i njegovom timu. Oni su zasluženo pobednici. Što se nas tice, mogu samo da kažem da košarka nije holivud, nema svaka prica srecan kraj, ali naša uopšte nije loša. Za nas je bila divna sezona, poceli sa novim timom, niko nam nije davao šanse, kamoli za finale. Uradili smo sjajne stvari, igrali divnu košarku, pokazali nove stvare".

Nisu izostali komplimenti na racun najtrofejnijeg trenera Evrope.

"Njegove brojke nisu iz ove ere. Uz Fila Džeksona on je najtrofejniji trener na svetu. On je fantastican strucnjak, dobar covek i posveceni profesionalac. Pomaže mu i što je 12 godina u istom klubu, sve je gradio po svojoj slici, tražio igrace koji mogu da isprate njegov stil. Više od svega, srecan je što u timu ima mnogo važnih lokalnih igraca koji održavaju kvalitet i tradiciju. Dijamantidis, Carcaris, bili su Spanulis, Alvertis… Svi znaju kako funkcioniše klub. A Obradovic ih je održao. Uvek je dva-tri koraka ispred ostalih. Ima i iskustvo, što je nas najviše bolelo u finalu", rekao je David Blat.  

"Lako mi je kada nema Partizana"

U vitrinama Željkove kuce u Atini sve je manje mesta za trofeje, a sada je stigao još jedan, osmi za šampiona Evrope. Ali popularni Cacanin se ne žali mnogo. Tvrdi, bice ih još.

Navijaci Partizana, medutim, u šali kažu da mu je ove sezone bilo lako jer se nije susreo sa crno-belima, koji su poslednjih godina bili kobni po Atinjane.

"U pravu su, potpuno su u pravu", kaže za Kurir uz osmeh Obradovic.


No comments:

Post a Comment