..

Wednesday, May 25, 2011

Đorićevi kadeti poraženi od Engleske

09. 05. 2011. 18:58h | Vestionline
Kadetska reprezentacija Srbija završila je ucešce na šampionatu Evrope, pošto je u poslednjem kolu razbijena od Engleske rezutatom 3:0 (3:0) grupe A Evropskog prvenstva u Srbiji.

Izabranici velikog fudbalskog strucnjaka, poznatog u široj vasioni, Milovana Ðorica odigrali su ocajno prvo poluvreme u kojem ništa nije funkcionisalo. Engleska je u 7. minutu došla do vodstva preko Smita, da bi samo 120 sekundi kasnije Houp prelepim udarcem sa dvadesetak metara u gornji desni ugao gola Srbije povisio na 2:0. 

Publika u Indiji još je pokušavala da shvati šta se dešava sa domacim igracima, a na semaforu je u 18. minutu vec bilo 3:0. Ponovo je Houp bio strelac i to posle lepog prodora Targota sa desne strane i centaršuta na koji je odbrana Srbije reagovala blago receno smušeno.

U drugom poluvremenu su naši kadeti hteli da pokažu nešto više, ali osim pogodene precke Ninkovica nisu uspeli da ozbiljnie priprete golmanu Engleske.

Publika na stadionu u Indiji je skandirala "Ðoricu odlazi", a kadeti obe ekipe su ispraceni aplauzom na kraju meca.

U drugom mecu Danska je pobedila Francuze 1:0, golom Norgarda u 65. minutu i zauzela prvo mesto u grupi sa maksimalnih devet bodova. Englezi su drugi sa pet, Francuzi imaju dva, dok je Srbija poslednja sa samo jednim poenom ostala i bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Meksiko.

U okviru B grupe, Holandija i Ceska su odigrali bez golova što je idealno bilo za Nemacku koja je minimalnim trijumfom nad Rumunima 1:0, strelac Jesil u 42. minutu, donelo plasman u polufinale.

Holandija je prva sa sedam, Nemacka ima cetiri, Ceška tri, dok je Rumunija poslednja sa samo jednim bodom.

U polufinalu 14. maja u Novom Sadu igrace Holandija - Engleska i Danska - Nemacka, dok su plasman na Mundijal u Meksiko obezbedili još Ceška i Francuska.

No comments:

Post a Comment