..

Friday, April 22, 2011

"APOTEKA VRANJE": PRETI NESTAŠICA LEKOVA

Cetvrtak, 21. April, 2011.| Autor: Agencija BETA

VRANJE - Odlukom Skupštine grada Vranja da ne usvoji plan rada "Apoteke Vranje" za 2011. godinu ugrožena je snabdevenost lekovima stanovništva Pcinjskog okruga, izjavila je direktorka "Apoteke Vranje" Jasmina Arsic.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da se nikada do sada nije dogodilo da Skupština grada, koji je osnivac Javne ustanove "Apoteka Vranje", ne usvoji godišnji plan rada.

- "Apoteka" ima mogucnost da iz sopstvenih sredstava odreduje stimulaciju za 130 zaposlenih, ali grad to uslovljava placanjem duga od oko 350 miliona dinara za lekove, što nije naša vec obaveza vranjske filijale Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje - kazala je Arsiceva.

Ona je navela da "Apoteka Vranje" ima sredstava i mogucnosti da nastavi rad, ali je otvorena zakonska dilema da li da se oko nabavke lekova poštuju odluke upravnog i nadzornog odbora apoteke, koji su usvojili plan rada za 2011. godinu, ili Skupštine grada, koja ga nije usvojila.

Arsiceva je naglasila da "Apoteka Vranje" ima zalihe lekova na mesecnom nivou.

Predsednik Skupštine grada Vranja Slobodan Stamenkovic kazao je agenciji da skupština traži da se plan rada za 2011.godinu "Apoteke Vranje" revidira zbog "neslaganja cifara koje su date kao prihodi i kao rashodi, jer je planirano više rashoda nego što prihodi dozvoljavaju".

- Nemoguce je da se u ovom trenutku u planu poslovanja "Apoteke" za 2011. godinu, 1,5 miliona dinara planira za advokatske usluge, uz povecanje naknade za 50 odsto za clanove upravnog i nadzornog odbora i naš je predlog bio da se napravi korekcija plana rada "Apoteke" za 2011.godinu, što direktorka nije prihvatila - kazao je Stamenkovic.

Stamenkovic je naveo da gradani Vranja nece osetiti nestašicu lekova, niti ce apoteke biti zatvorene, ali ce Skupština grada ostati pri stavu da traži revidiranje plana rada apoteke za 2011.godinu ili ce pokrenuti pitanje poverenja direktorki Jasmini Arsic.

Vesti: VRANJE, nestašica lekova, Jasmina Arsic, "Apoteka Vranje", plan rada

No comments:

Post a Comment