..

Sunday, April 17, 2011

ČETIRI ŽRTVE NOVOG POTRESA U JAPANU

Utorak, 12. April, 2011.| Autor:

TOKIO - Muk i panika u jednom danu!
Najpre su Japanci u 14.46 po lokalnom vremenu prestali s radom kako bi odali poštu poginulima i nestalima u razornom zemljotresu i cunamiju koji je pre mesec dana zbrisao s lica zemlje severoistočnu obalu Japana.
U gradu Kesenuma osim zavijanja sirena nije se čulo ništa. Vojnici su prestali da kopaju po ruševinama u potrazi za žrtvama.
Ista slika je bila i u gradiću Natori.

A potom novi zemljotres: na samo 86 kilometara jugoistočno od grada Fukušima, na dubini od 10 kilometara, jugozapadno od grada Ivaki na ostrvu Honšu, novi udar jačine 6,6 stepeni po Rihteru!

Zbog odrona do kojih je tada došlo u Ivakiju, najmanje četiri osobe su poginule. Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje za cunami za istočni Japan, koje je ubrzo povukla.

U centru grada Sendai ljudi su u panici istrčali na ulice, iako je kretanje prilikom ovakvog zemljotresa otežano. Kompanija TEPCO je iz predostrožnosti evakuisala radnike iz nuklearne elektrane „Fukušima Daići“.

Prema dosadašnjim procenama, šteta od zemljotresa koji su pogodili Japan u poslednjih mesec dana iznosi oko 310 milijardi dolara. Poginulo je ili nestalo više od 28.000 ljudi, bez električne energije je oko 160.000 građana, a oko 210.000 nema tekuću vodu.

Vesti: japan, četiri žrtve novog potresa u Japanu, zemljotres jačine 6, 6 stepeni po Rihteru, japanski grad Ivaki

No comments:

Post a Comment