..

Thursday, April 14, 2011

MUBARAK TVRDI DA JE OKLEVETAN I LAŽNO OPTUŽEN

Nedelja, 10. April, 2011.| Autor:

KAIRO - Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, koji je 11. februara podneo ostvaku posle masovnih uličnih demonstracija, izjavio je u prvom intervjuu od tada, da je bio žrtva klevete i pretnji tužbama.

Mubarak (82) je kazao da su on i njegova porodica bili žrtve nepravedne kampanje i lažnih optužbi koje su imale za cilj da unište njegov ugled i integritet, kao i njegovu vojnu i političku karijeru.

On je u intervjuu televiziji "Al Arabija" rekao da je spreman da sarađuje u eventualnoj istrazi o navodnoj imovini njegove porodice u inostranstvu, pošto građani vrše sve veći pritisak na vladajući vojni savet da optuži Mubaraka za korupciju i druge zločine.

Bivši predsednik je dodao da je spreman da pomogne državnim tužiocima da traže od egipatskog ministarstva spoljnjih poslova da svim ministarstvima spoljnjih poslova u svetu kažu da otkriju informacije o imovini njegove porodice u inostranstvu.

On je kritikovao medije zbog toga što su objavljivali da on ima "veliku imovinu" u inostranstvu, demantujući da poseduje račune u stranim bankama.
- Imam pravo da tužim svakoga ko je pokušao da uništi moj ugled i ugled moje porodice- poručio je bivši predsednik Egipta.

Mubarak i njegova porodica nalaze se u predsedničkoj palati na Crvenom moru u Šarm el-Šejku, zabranjeno im je da napuste zemlju i svi računi su im zamrznuti.

Vesti: intervju, Hosni Mubarak, al arabija, klevete

No comments:

Post a Comment