..

Saturday, April 16, 2011

DRAŠKOVIĆ: ĆURUVIJU JE STRELJAO DB!

Utorak, 12. April, 2011.| Autor:

BEOGRAD - Ubila ga Udba!
Predsednik SPO Vuk Drašković, koji je juče neplanirano uzeo reč na obeležavanju godišnjice ubistva Slavka Ćuruvije, poručio je da je nesporno da je vlasnika Dnevnog telegrafa „streljala Služba državne bezbednosti“. On je podsetio da je Ćuruvija ubijen na osnovu operacije „Ćuran“, kojom je, kako je naveo, rukovodio tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić.

- Postoje više nego ozbiljne indicije u sudskom predmetu da je ubice ovde, u belom „golfu“, prihvatio i odvezao Ratko Romić. Dovoljno za podizanje optužnice odmah - rekao je Drašković.

Pre njega, pred pedesetak okupljenih novinara i građana govorila je potpredsednica NUNS Jelka Jovanović, koja je izrazila nadu da će do sledeće, 13. godišnjice, biti rasvetljeno ubistvo Ćuruvije. S druge strane, predsednica UNS Ljiljana Smajlović poručila je da novinari danas više ne veruju ni političarima, ni tužilaštvu ni policiji.

Na mestu gde je na Uskrs 1999. ubijen Slavko Ćuruvija juče su bili i bivši premijer Zoran Živković, bivši ministar kulture Nebojša Bradić, a od predstavnika vlasti došla je samo državna sekretarka u Ministarstvu kulture Dragana Milićević-Milutinović.

(R. K.)

Vesti: slavko curuvija, db, VUK DRAŠKOVIĆ, državna bezbednost, Đuruviju ubio DB

No comments:

Post a Comment