..

Monday, April 18, 2011

IZ KONTEJNERA U TOPLI DOM!

Utorak, 12. April, 2011.| Autor:

NIŠ - Vaskrs će dočekati u svojoj kući!
Posle pisanja Kurira o nesrećnoj sudbini Verice Krstić (56) i njene ćerke Jelene, koje su 16 godina živele na kvantaškoj pijaci u kontejneru, opština Medijana je odlučila da im pokloni montažnu kuću.
- Na Božić su pretili da će nas iseliti, ali ćemo zato Vaskrs dočekati u veselju! Nemam reči kojima bih opisala radost koju sam doživela kad sam ugledala kuću od 28 kvadrata - u dahu priča Verica, koja je sa ćerkom živela u kontejneru od svega 15 kvadratnih metara. Jelena priznaje da je najviše raduje kupatilo.
- Strašno je kupati se u lavoru, ali sve prođe! Sad još da nađem posao i muža, i ništa mi više ne treba - dodaje u šali Jelena.

Dragoslav Ćirković, predsednik gradske opštine Medijana, za probleme Verice i njene ćerke saznao je putem medija.
- Pročitao sam da postoji opasnost da ih isele iz kontejnera jer se na tom mestu planira izgradnja benzinske pumpe. Pored pomoći u hrani i higijenskim sredstvima, uspeli smo da im obezbedimo i novčanu pomoć od 10.000 dinara mesečno, a firma koja pravi pumpu donirala je montažnu kuću - kaže Ćirković, koji je Verici uručio ključeve od kuće.


(M. S.)

Vesti: nis, pisanje Kurira, iz kontejnera u topli dom, Verica Krstić (56), njena ćerka Jelena Krstić, dobile montažnu kuću veličine 28 kvadrata

No comments:

Post a Comment