..

Friday, April 29, 2011

CVETKOVIĆ: VERUJEM DA ĆE STIĆI NOVA PONUDA TELEKOMA

Utorak, 12. April, 2011.| Autor:

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetkoviæ izjavio je danas da još nije stigla nova ponuda Telekoma Austrija za kupovinu Telekoma Srbija, ali da veruje da æe stiæi u roku, koji danas istièe.

"Moguæa su tri ishoda u sluèaju prodaje Telekoma Srbije", rekao je Cvetkoviæ novinarima na skupu povodoma obeležavanja Dana konkurencije.

On je objasnio da je moguæe da Telekom Austrija poboljša ponudu i ponudi cenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala Telekoma Srbije, što je bio minimalni uslov na tenderu za prodaju te kompanije, i ponuda bi u tom sluèaju bila prihvaæena.

U poèetnoj ponudi Telekom Austrija, koji je bio jedini ponuðaè, ponudio je cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije.

Druga moguænost je, kako je naveo Cvetkoviæ, da austrijski Telekom ne poboljša ponudi, što bi znaèilo da se obustavlja postupak prodaje Telekoma Srbija.

"U sluèaju da austrijski Telekom poboljša ponudu, ali nedovoljno, otvoriæe se formalni pregovori sa ciljem da se vidi da li æe se postiæi utvrðena minimalna cena", rekao je Cvetkoviæ.

Vesti: Mirko Cvetkoviæ, Telekom Srbija, prodaja, Telekom Austrija

No comments:

Post a Comment