..

Thursday, April 28, 2011

TADIĆ ČESTITAO USKRS

Cetvrtak, 21. April, 2011.| Autor: Novinske agencije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadic cestitao je danas poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hocevaru, sveštenstvu, vernicima i svim gradanima veliki hrišcanski praznik Vaskrs i poželeo da praznik provedemo u duhovnom i sveopštem miru, razumevanju i toleranciji medu vernicima, prijateljima i komšijama.

"Poštujuci tradiciju i hrišcanske vrednosti cuvacemo svoj identitet, a samo slaveci život, radom i verom u sebe stvoricemo još kvalitetnije društvo", navodi se u cestitki predsednika Tadica.  

Jusufspahic poželeo srecu i mir

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahic cestitao je hrišcanski praznik Vaskrs velikodostojnicima, sveštenstvu i vernicima rimokatolicke i Srpske pravoslavne crkve.

Jusufspahic je u ime Mešihata srbijanskog Islamske zajednice Srbije poželeo da se predstojeci Vaskrs proslavi u radosti, miru i blagostanju.

"Molim Uzvišenog Stvoritelja da vam daruje zdravlje, srecu i svako dobro", napisao je Jusufspahic u cestitki.

Egerešijeva cestitka na pet jezika

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši cestitao je predstojeci Uskrs sveštenstvu i vernicima crkava i verskih zajednica i nacionalnim savetima u Vojvodini, koji ovaj veliki praznik proslavljaju po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru.

Cestitka je upucena na pet jezika koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini - na srpskom, madarskom, rusinskom, hrvatskom i slovackom.

"Ovaj veliki hrišcanski praznik treba da nam vrati veru u bolju buducnost i podseti na važnost negovanja moralnih vrednosti, medusobnog uvažavanja i poštovanja. Svim vernicima želim da Uskrs provedu ispunjeni radošcu, u miru, ljubavi i u krugu svojih najmilijih", porucio je Egereši.

Ministar za dijasporu: Budimo složni!

Ministar vera i dijaspore Srdan Sreckovic cestitao je Vaskrs patrijarhu Srpskom Irineju, episkopima srpske pravoslavne crkve, dekanima pravoslavnih bogoslovskih fakulteta i rektorima bogoslovija.

Ministar Sreckovic je u cestitki patrijarhu Irineju posebno istakao kako nam Vaskrs daje snage da istrajemo na Hristovom putu ljubavi, istine i pravde i izrazio želju da radost Hristovog Vaskrsenja obasja sva ljudska srca, osnaži slogu kako hrišcana tako i svih gradana Srbije.

Sreckovic je povodom Vaskrsa naglasio i to da moralne ljudske vrednosti, kao stubovi covekovog postojanja, treba da budu ojacane svakodnevnim naporima da se za naše društvo ucine dobra dela koja bi nas ucinila ponosnim pred sobom i drugima.

On je cestitao Vaskrs i nadbiskupu beogradskom Stanislavu Hocevaru, biskupima Rimokatolicke crkve, poglavarima tradicionalnih protestantskih crkava u Srbiji, dekanima i rektorima rimokatolickih obrazovnih ustanova, kao i predstavnicima Rumunske pravoslavne crkve u Srbiji.

Premijer cestitao Uskrs

Premijer Srbije Mirko Cvetkovic cestitao je poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hocevaru, sveštenstvu, vernicima i gradanima veliki hrišcanski praznik Uskrs.

U cestitki patrijarhu Irineju premijer je naveo da "Uskrs kao praznik nade i vere u bolju buducnost, pravicnost, razumevanje i ljubav prema bližnjima, treba da donese radost u naše domove i u našu Srbiju".

Cvetkovic je u cestitki nadbiskupu Hocevaru istakao da se "slaveci Uskrs vracamo duhovnom miru, razumevanju i toleranciji".

"Neka Uskrs donese dobro u naše domove, slogu i prijateljstvo sa bližnjima i komšijama, a solidarnost i razumevanje u našu Srbiju", istice se u cestitki Cvetkovica nadbiskupu Hocevaru.

Dinkic: Praznik provedite u ljubavi

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mladan Dinkic cestitao je Uskrs, u ime stranke i u svoje ime, svim vernicima koji slave ovaj veliki hrišcanski praznik.

Dinkic je u cestitki izrazio želju da vernici praznicne dane provedu u ljubavi i slozi sa svojim najbližima, negujuci zajednicke vrednosti mira, medusobnog uvažavanja, poštovanja i razumevanja.

Zilkic: Molite se za sve nas

Poglavar Islamske zajednice Srbije Adem Zilkic cestitao je predstojeci veliki hrišcanski praznik Uskrs patrijarhu srpskom Irineju, velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vernicima.

- U ime Islamske zajednice Srbije cestitam Vama, velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vernicima nastupajuci veliki praznik, želeci da ga docekate i obeležite u radosti i toplini iskrene vere, molitve i nade za bolje sutra svih nas u Srbiji, navedeno je u cestitki.

S molitvenim željama da Vam Bog uzvišeni daruje zdravlje, srecu i svako dobro srdacno Vas pozdravljam, dodaje se u cestitki Zilkica.

Karadordevici: Svi smo Božja deca

Princ Aleksandar Karadordevic uputio je danas Uskršnju cestitku svima koji slave najveci hrišcanski praznik Uskrs.

"Ja, moja supruga, princeza Katarina i sinovi princevi Petar, Filip i Aleksandar želimo da nas ovaj sveti dan podseti da smo svi deca Božija i da nam je žrtva Isusa Hristosa poziv da pronademo u nama ono dobro, radi sebe samih i radi opšteg spasenja", porucio je on.

"Molimo se i da Vaskrsli Gospod pomiluje, spase i obraduje naš postradali narod na Kosovu i Metohiji i svuda gde su patnja, nepravda i nasilje", navodi se, izmedu ostalog, u poruci porodice Karadordevic.

Vaskrsenje Isusa Hrista, naveo je princ, "nosi nam poruku nade, ljubavi i milosrda, a moja supruga i sinovi pridružuju se ovim toplim željama i svi zajedno Vas pozdravljamo tradicionalnim Vaskršnjim pozdravom Hristos Vaskrse. Vaistinu vaskrse".

Vesti: boris tadic, cestitke, Muhamed Jusufspahic, hrišcanski praznik uskrs

No comments:

Post a Comment