..

Monday, April 25, 2011

Gvardiola: Nema opuštanja, Šahtjor je odličan!

11. 04. 2011. 20:21h | Vestionline
Trener Barselone Pepe Gvardiola upozorio je svoje igraèe da revanš meè èetvrtfinala Lige šampiona protiv Šahtjora u Donjecku moraju da odigraju maksimalno odgovorno, bez obzira što su prethodne nedelje na Kamp Nou pobedili sa 5:1.

Opuštanje igraèa Barselone pred gostovanje u Ukrajini

"Šahtjor je odlièan tim, ukoliko mu pružimo šansu sigurno æe znati da je iskoristi. Rekao sam momcima da se prisete koliko su nam problema napravili u uvodnim minutima prve utakmice", rekao je Gvardiola.

Trener Barselone oprezan je i zbog lošeg iskustva iz Kupa kralja, kada su posle 5:0 u prvom meèu protiv Espanjola, u revanšu dozvolili gradskom rivalu da pobedi 3:1. Istovremeno, sigurna igra i plasman u polufinale potrebni su mu zbog toga što posle Donjecka slede dva meèa sa Realom, prvo u prvenstvu, gde bi Barselona pobedom osigurala titulu, a zatim i finale Kup kralja.


"Neæemo promeniti naš stil. Igraæemo napadaèki i pokušati da postignemo što više golova", izjavio je mladi napadaè Barselone Pedro.

Katalonci imaju i kadrovskih problema jer æe izostati povreðeni Pujol, Abidal i Krkiæ, kao i suspendovani Inijesta.


Na mukama je i trener Šahtjora Mirèea Luèesku. Osim što je njegova ekipa minulog vikenda u prvenstvu protiv Obolona doživela prvi poraz na "Donbas areni" od otvaranja stadiona, povredio se i kapiten Darijo Srna i neizvesno je hoæe li igrati protiv Barselone.

Raspoloženje ne popravljaju ni prilièno hrabre izjave njegovih igraèa, od kojih se svakako najzanimljivija ona koju je dao Luiz Adrijano.


"Mi nemamo nameru da se predamo. Smatram da možemo da pobedimo Barselonu, i to rezultatom koji nam treba, a to je 4:0. Koja je svrha igranja fudbala, ako veæ sada ubedimo sebe da nemamo šansi protiv njih. Onda je bolje i da ne izlazimo na revanš", poruèio je samouvereni Brazilac.

On najviše žali za nekoliko odliènih šansi u prvom meèu, rekavši da je Šahtjor zaslužio bolji rezultat.

"Kod rezultata 1:0 imali smo nekoliko dobrih prilika da izjednaèimo. Da se to desilo ko zna kako bi se utakmica završila. Ovako, imamo težak posao, ali ne i nenadoknadiv", zakljuèio je Luiz Adrijano.

Utakmica na "Donbas areni" u Donjecku igra se u uorak od 20.45. Glavni sudija biæe Florijan Majer iz Nemaèke.

No comments:

Post a Comment