..

Sunday, April 17, 2011

U RUKAMA FANTOMA STOTINE MILIONA EVRA

Utorak, 12. April, 2011.| Autor: Ekipa Kurira

BEOGRAD - I Supermen i Fantom istovremeno!
Saša Radulović (45), stečajni upravnik u 14 preduzeća i vlasnik privatne firme „E-market d.o.o.“, ne samo da stiže da vodi kompanije čija se imovina procenjuje na stotine miliona evra već istovremeno upravlja i fantomskom firmom koja nudi konsultantske usluge stečajnih upravnika. Tačnije, na svom sajtu kaže da njegovi stečajni upravnici „pružaju savete u postupku stečaja i dužnicima i poveriocima, pa čak i zaposlenima i sindikatima! Da skandal bude veći, uz takvu poruku na sajtu stoji i reklama firmi u kojima je on stečajni upravnik. GP „Novi autoput“, „Delta legal“, kompanija „Braća Karić“, Moda fabrika obuće, šećerana „Dimitrije Tucović“ samo su neke od njih.

Inače, ovog biznismena, koji svoju biografiju gradi na sudbini više hiljada otpuštenih i ozlojeđenih radnika, nemoguće je uhvatiti. Ni telefonom ni fizički. Samo u nekoliko poslednjih dana reporteri Kurira su Radulovića zvali telefonom, slali mu poruke preko asistenata i obijali pragove adresa koje je zvanično registrovao po raznim osnovama.

Tako otkrivamo da hiperaktivni stečajni mag ima prijavljene čak tri različite adrese sa kojih vodi biznis, i to na tri različite beogradske opštine. U Starom gradu na Studentskom trgu 15, u sedištu Socijalističke partije Srbije?! Tu se u Agenciji za privredne registre vodi firma „E-market kapital“. Drugu na adresi Svetozara Markovića 22 na Vračaru, gde je prijavljen broj telefona iste kompanije. Treća je na Čukarici, gde stanuje i na kojoj je registrovan kao stečajni upravnik preduzetnik. Za razliku od prethodne dve adrese, ovde pronalazimo njegovo ime na interfonu i spisku stanara. Od komšija smo saznali da je Radulović na poslu, ali da bi u stanu trebalo da bude njegova supruga. Iako smo tri puta zvonili, niko nam nije otvorio.

- On se često pozivao na SPS kad je nama poveriocima trebalo nešto da završi. Da li je tako, mi to nismo znali, ali na osnovu adrese firme smo mu poverovali - tvrdi jedan od poverilaca koji je imao posla s Radulovićem. Međutim, da je i njegova bliskost sa ovom strankom laž, potvrdili su nam u SPS.

Nastaviće se…


Nudi i gradske lokale!

Zanimljiv je i podatak da Radulović na sajtu svoje kompanije „E-market d.o.o.“ nudi i zakup magacinskog i poslovnog prostora, kao i zakup prostora u Javnom preduzeću „Skloništa“.


Javite se da zaustavimo pljačku Srbije

Svi oni koji imaju saznanja o malverzacijama stečajnih upravnika, direktora i drugih rukovodilaca u državnim, društvenim i privatnim firmama mogu da se jave redakciji Kurira na telefon 011/3240-551. Svoje informacije mogu dostaviti i mejlom, na redakcijaŽkurir-info.rs. Ova akcija ima za cilj da se stane na put pljačkanju preduzeća, a samim tim i radnika.

Na dva stečaja zaradio milione

U dva završena stečajna postupka u kojima je bio stečajni upravnik, odnosno poverenik, Saša Radulović je, prema podacima kojima raspolaže Vesna Gaćeša iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, zaradio više od milion dinara.
- U jednom predmetu u kojem je Agencija za privatizaciju bila stečajni upravnik, a Radulović njen poverenik isplaćeno je 1.370.000 dinara - rekla je ona, ali nije znala da kaže koliko je od te sume pripalo Raduloviću. Ona je dodala da je u drugom predmetu konačna nagrada Raduloviću iznosila 1.320.000 dinara.


Backović (SPS): Prijavićemo ga

Dejan Backović, direktor Socijalističke partije Srbije, kaže da taj čovek s njima nikad nije imao ugovor o zakupu.
- Proverili smo svu dokumentaciju i od tog Radulovića nema ni traga ni glasa. Niti je bio zakupac niti je sada, jer da je tako, morao bi da ima ugovor o zakupu. Zbog davanja lažnih informacija moraćemo da ga prijavimo nadležnim organima, poput Agencije za privredne registre - rekao nam je on.

Vesti: pljačka Srbije, u rukama fantoma stotine miliona evra, stečajni upravnik u 14 firmi Saša Radulović, nudi usluge konsaltinga poveriocima i dužnicima

No comments:

Post a Comment