..

Wednesday, April 27, 2011

Ronaldo u produžecima doneo Realu Kup Kralja!

21. 04. 2011. 00:11h | Vestionline
Fudbaleri madridskog Reala osvojili su španski Kup Kralja, pošto su u velikom finalu posle produžetka golom Kristijana Ronalda u 103. minutu pobedili najveceg rivala Barselonu sa 1:0!

Presudio Barseloni na 'Mestalji' - Kristijano Ronaldo

Realu je ovo 18. trofej u Kupu, prvi put od 1993. godine, dok Barselona ostaje na 25 pobednickih pehara.

Madridani su bolje poceli susret i u prvih desetak minuta stvorili su nekoliko izglednih prilika, od kojih je najbolja bila ona Ronaldova u 12. minutu. Ipak, Maskerano je sjajno odbranio njegov šut i otklonio opasnost za svoj tim.

Barsa je u 28. minutu tražila crveni karton za Arbelou nakon što je nesportski nagazio Davida Vilju. Real je do kraja poluvremena imao dominaciju, a najbolje dve prilike "kraljevski klub" je stvorio u 36. i 44. minutu. Najpre je Ronaldo posle sjajnog prodora šutirao ka golu Pinta, ali je cuvar mreže bio siguran, da bi minut pre odmora Pepe sjajno nadskocio Danija Alveša i udarcem glavom pogodio stativu gola Katalonaca!

Sve u svemu, Real je imao bolje šanse i vecu kontrolu lopte u prvom delu meca. Medutim, to se ne može reci za nastavak susreta u kojem je Barselona zaigrala u prepoznatljivom stilu. Mesi i kompanija su "stegli obruc" oko kaznenog prostora Kasiljasa, a sredinom drugog poluvremena Pedro postiže gol koji sudija poništava zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao krilni napadac Barse.

Barsa je u 81. minutu imala fenomenalnu priliku preko Inijeste, ali je Kasiljas maestralnom intervencijom spasao svoj gol, da bi potom Anhel di Marija u 90. minutu spektakularnim udarcem pod precku naterao Pinta da napravi paradu.

Otišlo se u produžetke gde je Barselona zaigrala sa loptom u svom posedu, ali je Real na kontre preko Kristijana Ronalda opasno ugrožavao gol Pinta. Najpre je odlicno šutirao u 97. minutu, za malo pored gola.

Najzad, u 103. minutu Real je poveo. Nakon duplog pasa Marsela i Di Marije, Argentinac je centrirao, a Portugalac odlicnim udarcem glavom savladao Pinta i doneo neopisivu radost "belom" delu stadiona Valensije - 1:0 za Real!

U preostalih 15 minuta Barsa je pokušala da dode makar do izjednacenja i penala, ali su Murinjovi puleni odlicno zatvorili sve prilaze svom golu i sacuvali veliku prednost, osvojivši prvi trofej ove sezone.


Dva tima odigrace još dva, nesumnjivo, spektakularna duela, pošto ih ocekuje polufinale Lige šampiona, 27. aprila i 3. maja.

No comments:

Post a Comment