..

Friday, April 29, 2011

SAGLASILI SE DA PREDUZEĆE PREUZME DRŽAVA

Utorak, 12. April, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

KRAGUJEVAC - Predsednik Samostalnog sindikata privatnog preduzeæa "Metal sistemi" Miloš Tanaskoviæ, èiji radnici osmi dan danonoæno borave u Skupštini grada Kragujevca, oèekuje da æe uskoro biti potpisan ugovor koji æe, pored ostalog, definisati da je država veæinski vlasnik tog preduzeæa privatizovanog pre tri godine.

- U Skupštini grada ostajemo dok se ne završi proces preregistracije i dobijemo dokument da je država veæinski vlasnik - rekao je Tanaskoviæ i naglasio da su u Ministarstvu ekonomije usaglašeni stavovi radnika, Ministarstva ekonomije i vlasnika Dragoljuba Raduloviæ na rešavanju statusa "Metal sistema".

Izražavajuæi nadu da bi ugovor o transformisanju preduzeæa u društvo sa ogranièenom odgovornošæu mogao biti potpisan veæ sutra, Tanaskoviæ je rekao da je delegaciji radnika na tom sastanku ministar ekonomije Nebojša Æiriæ obeæao da "veoma brzo" treba oèekivati potpisivanje tog dokumenta.

- Tim ugovorom Republika Srbija biæe vlasnik 57 procenata imovine "Metal sistema", Raduloviæ 33 odsto, a radnici preostalih deset procenata - rekao je Tanaskoviæ i podsetio da su radnici insistirali da država postane veæinski vlasnik jer je druga opcija bila steèaj, jer vlasnik duguje najmanje 17 miliona evra.

Preduzeæe "Metal sistemi" nastalo je privatizacijom jednog dela industrije krupnih lanaca "Filip Kljajiæ", koji je Raduloviæ 2008. godine kupio za 1,7 miliona evra. Industrija krupnih lanaca "Filip Kljajiæ" svojevremeno je bila jedan od najveæih šumadijskih izvoznika.

Vesti: kragujevac, "Metal sistemi"

No comments:

Post a Comment