..

Sunday, April 24, 2011

Leonardo optimista, fudbaleri Šalkea oprezni

Trener Intera Leonardo rekao je da je optimista po pitanju plasmana njegove ekipe u polufinale Lige šampiona, uprkos tome što aktuelni šampion Evrope sutra mora da pobedi Šalke sa najmanje èetiri gola razlike.

Fudbaleri Intera igraju u sredu u Gelzenkirhenu protiv Šalkea (20.45) revanš utakmicu èetvrtfinala Lige šampiona. Šalke je prošle nedelje u prvom meèu pobedio u Milanu sa 5:2, pa æe plavo-crnima za prolaz biti potrebna pobeda od 4:0.

"I dalje sam optimista. Naš cilj se nije promenio. Sve je moguæe", rekao je trener Intera Brazilac Leonardo.

"Isto misle i igraèi, kao i Samjuel Eto, koji je tokom karijere sa svojim klubovima u nekoliko navrata posle preokreta uspevao da proðe dalje. On nam je prièao o tome i svi smo te prièe emotivno doživeli", dodao je on.

Eto je igrajuæi za Barselonu uspeo da pobedom od 4:0 prevaziðe zaostatak od 1:5 protiv Hetafea.

"Teško je verovati u naš prolaz, ali u fudbalu je sve moguæe, èak i snovi. Inter je sastavljen od fudbalera koji mogu da igraju odliène utakmice i pobede. Takoðe, imamo šansu i u domaæem prvenstvu, pošto je do kraja šampionata ostalo još dva meseca", rekao je Eto.

U ekipu Intera vraæa se centralni bek Lusio, kao i Valter Samjuel, koji se oporavio od operacije ligamenata desnog kolena u novembru.

"Mislim da on neæe igrati, ali dobra stvar je što je Samjuel ponovo u timu", rekao je predsednik Intera Masimo Morati.

Kristijan Kivu neæe igrati zbog suspenzije, jer je iskljuèen u prvoj utakmici.

U prvoj utakmici golove za Inter postigli su Dejan Stankoviæ i Dijego Milito, dok je u timu Šalkea dvostruki strelac bio Edu, a pogotke su postigli još Joel Matip, Raul Gonzales i Andrea Ranokija autogol.

Trener Šalkea Ralf Rangnik, koji je na klupi pre mesec dana zamenio Feliksa Magata, oprezan je uoèi revanša.

"Biæu miran samo ako pet minuta pre kraja utakmice budemo imali tri, ili još bolje, èetiri gola prednosti", rekao je Rangnik.

U timu Šalkea zbog suspenzije neæe biti napadaèa Džefersona Farfana, ali æe igrati Raul Gonzales, najbolji strelac Lige šampiona sa 70 golova. Šalke u utakmicu ulazi ohrabren pobedom protiv Volfsburga u subotu od 2:0.

"Bili smo autsajderi u Milanu, ali smo dominirali utakmicom. Sada moramo da budemo oprezni. Inter æe sigurno od poèetka napadati, nije tajna da imaju odliène napadaèe. Moramo da budemo oprezni", rekao je defanzivac Šalkea Benedikt Hevedes.

Sutra od 20.45 igraju i Totenhem i Real Madrid. U prvoj utakmici prošle nedelje u Madridu, Real je pobedio sa 4:0. 

No comments:

Post a Comment