..

Tuesday, April 26, 2011

Čavić i Lenđer overili vize za OI u Londonu

11. 04. 2011. 09:58h | Vestionline, FoNet
Srpski plivaèi Milorad Èaviæ i Ivan Lenðer u istom danu ispunili su A standarde za predstojeæe Olimpijske igre u Londonu 2012. Srbija je dobila petu i šestu olimpijsku vizu za London.

Posle kvarteta srpskih strelaca, Èaviæ i Lenðer isplivali su brže od A norme na 100 delfin i tako obezbedili mesto na najveæoj smotri svetskog sporta, saopštio je Plivaèki savez Srbije.

Tokom prošle godine ništa nije išlo kako je Lenðer želeo, Stotinke su ga odvajale od normi za Svetsko prvenstvo u Šangaju.

"Godinu dana sam bio u velikoj krizi. Iako sam naporno trenirao, rezultata nije bilo. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Na sreæu uspeo sam da saèuvam mir i drago mi je da polako dolaze stvari na svoje mesto", rekao je Lenðer.

Kada bi imao, kako je rekao, moguænost da trenira dva puta dnevno u velikom bazenu, "sigurno bi išao debelo ispod 52 sekunde".

Prvo je Lenðer na Otvorenom prvenstvu Turske u Istanbulu štopericu u polufinalu zaustavio na 52,29, što je sedam stotinki bolje od najvišeg standarda.

Samo sat vremena kasnije na mitingu u Ajndhovenu Milorad Èaviæ je osvojio drugo mesto i ostvario vreme 52,10 i vizirao pasoš za svoje èetvrte olimpijske igre.

"Trka je bila jako dobra. Raspao sam se, ali se isplatilo. Nisam oèekivao u ovom periodu ovako dobar rezultat, jer sam u punom treningu. Cilj je bio da idem oko 52,5, drago mi je da je bilo brže", istakao je jedini Evropljanin koji je 100 delfin plivao ispod 50 sekundi.

Ovim ostvarenjima srpski plivaèi stigli su na treæe i èetvrto mesto svetskih lista za ovu godinu. Brže su išli samo Amerikanac Majkl Felps (51,75) i Holanðanin Jeri Verlinden, koji je pobedio u Ajndhovenu (51,85)

No comments:

Post a Comment