..

Wednesday, June 1, 2011

Vukić: Dosta im je bilo!

Vojvodina pobedila u poslednja tri medusobna duela, ali crno-beli rešeni da u finalu Kupa prekinu crnu seriju. Fudbaleri Vojvodine bice domacin Partizanu u finalu Kupa Srbije u sredu 11. maja, ali ne u Novom Sadu, vec na stadionu Crvene zvezde u Beograduod 20:15 casova.

Kiksevi Crvene zvezde i Vojvodine protiv OFK Beograda i cacanskog Borca skoro da su promovisali fudbalere Partizane u nove-stare šampione! U takvoj atmosferi crno-beli se znatno bezbrižnije pripremaju za finalni mec nacionalnog Kupa, gde ce u sredu na "Marakani" odmeriti snage sa Novosadanima. Zanimljivo je da ce Partizan i Vojvodina prvi put u istoriji igrati medusobni mec u finalu, a još interesantniji je podatak da ekipa iz Novog Sada nikad nije osvojila trofej!

U Humskoj ne beže od uloge favorita, ali podsecaju da su od istog rivala doživeli tri uzastopna poraza. Jedina dva neuspeha u šampionatu Partizan ima upravo u duelima sa Vojvodinom, koja je dobila i polufinale prošlogodišnjeg Kupa, i to u Beogradu - 3:1. Posle tog dvoboja Aleksandar Stanojevic je na klupi crno-belih zamenio Gorana Stevanovica.

"Podatak da su nas tri puta uzastopno dobili dovoljno govori o rivalu", jasan je Aleksandar Stanojevic.

 

Cuvali se i Novosadani


Ocigledno su se i Novosadani cuvali za finale Kupa, pa su u subotu u Cacku (1:1) igrali u vidno podmladenom sastavu.
Trener Zoran Milinkovic u Cacku nije izveo na teren Nikolu Lazetica, Abubakara Oumarua, Branislava Trajkovica, Danijela Mojsova, Vladana Pavlovica, kao i kapitena, golmana Željka Brkica, pa je traku nosio mladi reprezentativac Slobodan Medojevic.
"Imali smo mnogo kadrovskih problema, dosta momaka iz omladinske i kadetske ekipe je debitovalo na ovoj utakmici. Hrabro su se borili, cestitam im na tome", rekao je Milinkovic.

"Odavno sam rekao da je Partizanov prioritet osvajanje prvenstva, ali kad smo vec došli do finala imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo. Necemo kalkulisati, suprotstavicemo sve raspoložive snage, iako nam predstoji važan okršaj u Ivanjici sa Javorom. Uostalom, želimo da prekinemo i tu lošu seriju rezultata sa Novosadanima, da i u kupu dokažemo da smo najbolji u Srbiji".


Treba priznati da Partizan u prethodnom prvenstvenom okršaju sa Vojvodinom nije imao ni srece. Jedini gol Stojkovic je primio u trenutku kad je Miljkovic zbog povrede bio izvan terena, dok su napadaci crno-belih promašili veliki broj izglednih prilika.

"Igraju takticki zrelo i disciplinovano, što je odlika i njihovog trenera Milinkovica - kaže Mladen Krstajic. - Ocigledno je da postoji i rivalitet izmedu naših ekipa, pa je sva prilika da ce publika gledati jedno lepo i zanimljivo finale. Igramo mnogo bolje u poslednje vreme, što nas sigurno hrabri pred finalni mec. Verujem da ovu sezonu možemo da završimo osvajanjem duple krune, potrudicemo se da tako i bude".


Trenera Stanojevica hrabri povratak u formu Zvonimira Vukica, koji je u duelu sa BSK-om postigao i dva gola.

"Radujem se finalnom mecu, dugo nisam igrao utakmicu za trofej. Forma nam je u uzlaznoj liniji od derbija sa Zvezdom i optimista sam po pogledu konacnog ishoda. Oni imaju dobar napadacki tandem koji cine Oumaru i Brana Ilic, cvrsti su u defanzivi... S druge strane, i naš napad je efikasniji u poslednje vreme, pa mislim da je došlo vreme da pogodimo mrežu Vojvodine, koja je jedina uspela da nam odoli u dosadašnjem delu sezone", rekao je Zvonimir Vukic.

Zvezda kobna po Vojvodinu
Vojvodina je u poslednje cetiri godine igrala dva finala, ali je oba puta (2007. i 2010.) poražena od Crvene zvezde - 0:2 i 0:3. Novosadani su u istoriji dva puta bili prvaci države, a jednom su 1977. godine osvojili Srednjoevropski kup. Partizan je 11 puta bio pobednik Kupa, a poslednja dva trofeja osvojio je 2008. i 2009. godine kad su u finalima pobedeni Zemun i Sevojno. Oba puta je bilo 3:0.
Ukoliko u sredu vece u regularnom delu utakmice rezultat bude izjednacen, igrace se produžeci, dva puta po 15 minuta, a ukoliko ni tada ne bude bilo pobednika, šutirace se jedanaesterci.

Finala Kupa Srbije
Kup Srbije igra se od sezone 2006/07, prethodno je bio Kup Srbije i Crne Gore (2002-06), odnosno Kup SR Jugoslavije (1991-2002) i Kup Jugoslavije (1947-91).
2006/07 Crvena zvezda - Vojvodina 2:0
2007/08 Partizan - Zemun 3:0
2008/09 Partizan - Sevojno 3:0
2009/10 Crvena zvezda - Vojvodina 3:0
2010/11 Partizan - Vojvodina ?


No comments:

Post a Comment