..

Friday, June 3, 2011

Marej ubeđen da ruši Đokovića

14. 05. 2011. 12:15h | Vestionline
Britanac Endi Marej zapretio je najboljem teniseru ove sezone Novaku Ðokovicu da ce prekinuti njegov pobednicki niz vec u polufinalu Masters turnira u Rimu.

Marej je prvi Britanac koji je stigao medu cetiri najbolja na italijanskom turniru još od 1932. godine, pobedivši Florijana Majera sa 1:6, 6:1, 6:1. Novak, sa druge strane, nije izgubio na 35 meceva ove sezone.

"Bilo bi sjajno okoncati Novakovu seriju. Pun sam samopouzdanja i mislim da mogu da ga pobedim", rekao je Endi, koji puni 24 godine u nedelju.

Marej je pre ove sezone imao samo dve pobede na sedam meceva u Rimu, i kako sam tvrdi, loša igra na šljaci je prošlost.

"To je sada prošlost. Ovaj turnir je prava priprema za Pariz, svi najbolji igraci dolaze u Rim. Ostvario sam nekoliko dobrih pobeda, bolje se osecam i želim da igram završnicu ovih turnira. Ako želim da budem broj jedan u svetu, onda moram da igram na svim podlogama dobro jer su Federer, Rafa i Novak odlicni na svim podlogama".


Najbolji srpski teniser Novak Ðokovic od 20 casova ce se na Mastersu u Rimu boriti za sedmo finale ove sezone protiv velikog prijatelja Endija Mareja. 

"Lepo je videti nekog s kim si igrao kao klinac. Prošli smo sve kategorije još od turnira za desetogodišnjake do ovih danas. Nekako u isto vreme smo se probili u top 100", istakao je Novak Ðokovic krajem januara.

No comments:

Post a Comment