..

Wednesday, June 1, 2011

MUBARAKOVA ŽENA U BOLNICI, POZLILO JOJ POSLE PRIVOĐENJA

Subota, 14. Maj, 2011.| Autor: Agencija TANJUG

ŠARM EL-ŠEIK - Supruga svrgnutog egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka, Suzan Tabet, zadržana je na lecenju u bolnici u Šarm el Šeiku pošto joj je pozlilo nakon što je saznala da je izdat nalog za njeno pritvaranje zbog optužbi za korupciju.

Direktor bolnice Muhamed Fatahalah izjavio je da je Tabetova (70) imala bolove u grudima i probleme sa srcem, da se onesvestila i da je sada na intenzivnoj nezi, jer joj zdravstveno stanje još nije stabilno, preneo je Asošiejtid pres.

Egipatske vlasti su izdale nalog za pritvor Tabetove, pošto je prvi put ispitana zbog optužbi za zloupotrebu vlasti i nezakonito bogacenje. Jedan bezbednosni zvanicnik rekao je da ce bivša prva dama Egipta neko vreme provesti u bolnici, a potom ce biti prebacena u ženski zatvor u Kairu.

U istoj bolnici u tom egipatskom odmaralištu na obali Crvenog mora smešten je i Mubarak (83), takode zbog srcanih problema. Tabetova je dosad provodila s njim najveci deo dana.

Mubarak je uhapšen 13. aprila i od tada je u pritvoru u bolnici pošto mu je pozlilo tokom prvog ispitivanja. Svrgnuti predsednik i njegova supruga u petak su prvi put ispitivani u vezi s navodima o nezakonitom sticanju bogatstva, ukljucujuci vilu vrednu šest miliona dolara u Šarm el Šeiku, luksuznu vilu u Kairu i 3,3 miliona dolara na bankovnom racunu. Sumnja se, takode, da je Mubarak licno kontrolisao bankovni racun Aleksandrijske biblioteke, na kojem je bilo 145 miliona dolara.

Mubarak je dosad nekoliko puta ispitivan po navodima za razne optužbe, medu kojima izdavanje naredenja da se puca u demonstrante. Švajcarska je pocetkom maja saopštila da je zamrznula 463 miliona dolara za koje se veruje da pripadaju Mubaraku i njegovim saradnicima.

Mubarak je, posle tri decenije, 11. februara svrgnut s vlasti posle 18-dnevnih masovnih demonstracija, u kojima je ubijeno najmanje 846, a povredeno više od 6.000 ljudi.

Vesti: žena, pozlilo, mubarak

No comments:

Post a Comment