..

Wednesday, June 1, 2011

Odbojkašice Srbije brane titulu u Evropskoj ligi

10. 05. 2011. 12:18h | Vestionline
Odbojkašice Srbije kažu da žele da odbrane titulu u Evropskoj ligi da bi spremne i u dobrom raspoloženju docekale takmicenja na Gran Priju i Evropskom prvenstvu u Srbiji i Italiji.

Odbojkašice Srbije okupile su se u Beogradu na pripremama za Evropsku ligu

Došlo je devet reprezentativki, a preostalih osam (Ana Antonijevic, Silvija Popovic, Nataša Krsmanovic, Stefana Veljkovic, Milena Rašic, Jovana Vesovic, Sanja Bursac i Ivana Nešovic) ce se prikljuciti pripremama kada završe obaveze u svojim klubovima.

Prozivku je obavio drugi trener reprezentacije Nebojša Protic, pošto kasne i selektor Zoran Terzic i trener Branko Kovacevic. Takmicenje u Evroligi ce se ove sezone održati treci put, a Srbija je oba puta osvajala trofej.

Reprezentativka Maja Ognjenovic rekla je da ocekuje da ekipa ponovi uspeh iz prethodne dve godine.


"Planiramo i ocekujem da ponovimao uspeh koji smo ostvarile prethodne dve godine. Ne bi trebalo da imamo problema u grupi, pošto igramo sa

reprezentacijama koje nisu na našem nivou. Uvodni deo sezone ce nam služiti kao dobra uvertira i pomoci ce nam u pripremama pred Gran pri i Evropsko prvenstvo",  rekla je Ognjenovic.

Odbojkašica kineskog kluba Evergrande Jovana Brakocevic ocenila je da takmicenje u Evroligi nije prioritet reprezentacije Srbije.


"Znamo da ce ovo biti jako duge pripreme, a prioritet nam je EP. Evroliga ce biti upoznavanje sa mladim devojkama i uigravanje za što bolji plasman, ali nam to nije prioritet. Dacemo sve od sebe da budemo treci put uzastopno prvaci, ali okrecemo se pre svega EP zato što ce se igrati u Beogradu, pred našom publikom", rekla je Brakoceviceva.

Drugi trener reprezentacije Srbije Nebojša Protic rekao je da ce strucni štab neke igracice poštedeti ucešca u Evroligi, ali da ce se ekipa truditi da nastavi sa dobrim rezultatima u tom takmicenju.

"Ocekuje nas duga sezona, Evroliga je prvo takmicenje, u koje cemo uci u malo izmenjenom sastavu. Neke igracie ce dobiti poštedu, ali trudecemo se da nastavimo kontinuitet osvajanja Evropske lige. Mnoge mlade igracice ce dobiti šansu da doprinesu ovom takmicenju koje ce biti uvod za Gran pri i EP u Beogradu", rekao je Protic.

"Nismo kompletni, nedostaju nam sedam igracica i dva trenera. U ovom sastavu cemo raditi prvih 10-ak dana, pa kada se kompletiramo pocehemo ozbiljniji rad na podizanju forme i nivou igre za predstojeca takmicenja" dodao je drugi trener.


Mlade reprezentativke Nina Rosic i Tijana Maleševic rekle su da im je cast što su pozvane u reprezentaciju i istakle da ce se truditi da opravdaju poverenje selektora.

No comments:

Post a Comment