..

Thursday, June 2, 2011

DAČIĆ: NEKA O VLADI GOVORE ONI KOJI SU HTELI MANJI KABINET

Utorak, 10. Maj, 2011.| Autor:

BEOGRAD - Zamenik premijera Srbije i lider Socijalisticke partije Srbije Ivica Dacic izjavio je danas da bi o efikasnosti rekonstruisane vlade trebalo da govore oni koji su tražili rekonstrukciju jer on nikada nije ni predlagao smanjivanje broja resora.

"Svi su govorili da vlada treba da bude manja. Eto, vlada je sada manja, a ja sam i tada govorio da to nema nikakve veze sa efikasnošcu rada vlade", rekao je Dacic novinarima u Beogradu. Prema njegovim recima, mnogo veci efekat od rekonstrukcije i smanjenja broja clanova vlade imalo bi redefinisanje odnosa u vladajucoj koaliciji.

"To znaci da prestanu medusobni napadi i shvatanje da su stranke jedna drugoj u opoziciji, a ne u zajednickoj koaliciji", rekao je Dacic. Prema njegovim recima, pitanje broja clanova vlade trebalo bi rešiti sistemski jer kada se formira vlada njena velicina uglavnom zavisi od broja koalicionih partnera, dok je za Srbiju možda bolje da se definiše koji su resori potrebni državi.

Upitan da li su se poremeceni odnosi G17 i DS preneli na odnose SPS i DS, Dacic je odgovorio negativno, navodeci te dve stranke nisu bile u istoj izbornoj koaliciji.
"Mi smo bili na dve liste, imamo svoje razlicitosti, SPS ima svoj identitet. Da nismo razliciti, bili bismo na istoj listi", rekao je on. Prema njegovim recima, odnosi DS i SPS su korektni i dobri.

"Ali, da budemo nacisto, koalicija SPS-PUPS-JS ne ucestvuje na izborima zbog drugih, nego da pobedimo i DS i Srpsku naprednu stranku i sve druge, a da bismo to uradili moramo dobro da radimo svoj posao i pokažemo svoju razlicitost", rekao je Dacic.

Vesti: vlada srbije, IVICA DACIC

No comments:

Post a Comment